RANDEVU ALIN
Porselen Diş Kaplama
Porselen Diş Kaplama
HİZMETLERİMİZ
Porselen Diş Kaplama

Porselen Diş Kaplama Nedir?

Diş kaplamanın üretiminde porselen kullanılması, porselen diş kaplama olarak adlandırılır. Porselen, beyazlığını yapımında kullanılan ham maddeden alır ve bio-uyumlu bir maddedir. İçeriğinde metal bulunmaz ve toksik maddeler içermez. Diş kaplamalarında porselen kullanılması çok daha doğal bir görünüm elde edilmesine yardımcı olur. Porselen kaplama; diş kaybı yaşayan ya da dişlerinde sararma gibi problemleri olan kişiler tarafından sıklıkla tercih edilir. Kaplama; dişleri şekil, boyut ve renk olarak eşitler.

 

 

Porselen Diş Kaplama İşlemi Nasıl Yapılır?

Porselen diş kaplama işleminde, ilk olarak dişler kaplamanın kalınlığına uygun şekilde törpülenir. Ardından, törpülenen dişlerin kalıbı çıkarılır ve bu kalıp, kaplamaların profesyonel diş teknisyenleri tarafından hazırlanacağı bir laboratuvara gönderilir. Kalıplardan kaplama hazırlanması 1-2 haftayı bulabilir. Kaplamalar hazır olduktan sonra işleme başlanır.

Diş hekimi, kaplamanın yerleştirilmesi sırasında hastanın rahat olması için lokal anestezi uygular. Ardından hastanın doğal dişleri, kaplama ile tam bir uyum yakalamak amacıyla yeniden şekillendirilerek, kaplama işlemine hazırlanır. Diş hekimi, uyumunu ve rengi incelemek için kaplamayı dişe yerleştirir ve dişe kalıcı olarak yapıştırmadan önce gerekli düzenlemeleri yapar. 

 

 

Porselen Diş Kaplama Sonrası Bakım Nasıl Yapılmalıdır?

Kaplama işleminde uygulanan anestezi etkisini yitirdikten sonra, hasta normal şekilde yeme ve içmeye geri dönebilir. Kaplamaların yerleştirilmesinden sonra bir süre bazı noktalarda sertlik hissedilebilir. Normal olan bu sertlikler, işlemden sonraki birkaç gün içinde normal yeme-içme ve diş fırçalama sonrasında geçecektir. Eğer sertlik veya çıkıntı uzun süre boyunca geçmediyse, diş hekimi kaplamaların yeniden törpülenmesinde yardımcı olabilir. Kaplamalarınızın ömrünü uzatmak için;

  • Sert objeler (kalem, buz, tırnaklar) çiğnemeyin.
  • Sert gıdaları çiğnerken arka dişlerinizi kullanmaya dikkat edin. Ön dişlerinizi yumuşak gıdaları çiğnemek için kullanın.
  • Eğer diş sıkma veya gıcırdatma sorununuz varsa, retainer kullanın.
  • Spor yaparken ağız koruyucusu kullanın.
Yorum bırakın
TÜM YORUMLAR (0)
Henüz yorum eklenmemiş